Rainer Saad • 23 detsember 2013

Goldman hoiatab arenevate turgude eest

Goldman Sachs hoiatab, et arenevad turud valmistavad järgnevate aastate jooksul investoreile jätkuvalt pettumust.

Detsembri raportis kirjutas Goldman, et järgneva 5-10 aasta jooksul võivad arenevad turud olla kõikuvad ning oluliselt nõrgema esitusega kui arenenud turud. Investeerimispanga sõnul tuleks arenevate turgude osakaalu portfellides vähendada, kirjutas CNBC.

20. detsembri seisuga on arenevaid turge mõõtev indeks iShares MSCI Emerging Markets Index selle aasta algusest langenud 8,4 protsenti. Juunis oli indeks 17 protsenti miinuses, kui investorid reageerisid USA keskpanga võlakirjade ostmise programmi vähendamise võimalikkusele.

Goldmani teatel tuli arenevate turgude kasv aastail 2003–07 teatud majandustingimustest, mis tõenäoliselt enam ei kordu. Lisaks usub pank, et poliitilisi ja majanduslikke reforme on arenevatel turgudel liiga keeruline läbi viia.

Hetkel kuum