26. detsember 2013 kell 4:44

Aasta ajakirjanik tõi lugudesse särtsu

Äripäeva aasta ajakirjanikuks valis toimetus arvamustoimetuse juhi Vilja Kiisleri, nominentideks valiti uuriva toimetuse ajakirjanikud Katariina Krjutškova ja Koit Brinkmann.

Vilja on Äripäeva arvamuskülgedele nii veebis kui ka paberlehes toonud väga palju särtsu. Tal on  hämmastav võime reageerida teravate ja hästi argumenteeritud repliikidega praktiliselt kohe sündmuse toimudes. Nii saab toimida vaid ajakirjanik, kes mõistab ühiskonnas toimuva laiemat pilti, on küpse maailmavaate ja väljakujunenud väärtushinnangutega.

Üldjuhul suudab Vilja oma arvamusavaldustega ka elavat diskussiooni tekitada. Need artiklid ei jäta lugejaid külmaks ning ükskõikseks. See on ka põhjus, miks Vilja saab anonüümses kommentaariumis palju sõimata, aga ka kiita.

Viljaga kaasnev särts on nakkav ning julgustanud ka teisi ajakirjanikke julgemalt leheveergudel või veebis sõna võtma. Mõnel koosolekul või Skype’i vestluses pillatud repliik on Vilja ärgitusel muutunud arvamusartikliks. Samuti on Vilja toonud Äripäeva arvamuskülgedele erinevate kaasautorite näol mitmekesisust. Ta on muutnud arvamusküljed arvamusplatsiks, kuhu on oodatud kõik head kirjutajad sõltumata sellest, millist seisukohta konkreetne autor toetab.

Vilja organiseeris ka Äripäevas Eduka Eesti arvamusartiklite konkursi, millest on kujunemas traditsioon. Konkursi eesmärk oli ärgitada ühiskonnas debatti ideede üle, mis aitavad Eesti arengut kiirendada. 2012. aasta 1.  juunist  kuni 2013. aasta 1. märtsini väldanud arvamuskonkursi Edukas Eesti raames ilmus Äripäevas 86 kirjutist.

Vilja ei ole aga ainult arvamustoimetaja rollis, ta on valmis oma tegevused katkestama ja vajadusel tormama toimetusest n-ö objektile tegema teravaid intervjuusid. Intervjueeritavatele on ta keeruline partner, sest ei lepi demagoogia ja valetamisega. Vilja oli üks nendest Äripäeva ajakirjanikest, kelle pärast kaalus peaminister Andrus Ansip vahepeal valitsuse pressikonverentsil küsimuste limiidi kehtestamist.

Äripäeva toimetuse aastapreemiadÄRIPÄEV valib iga aasta lõpus välja aasta parimad lood nendes kategooriates, mida toimetus peab oluliseks.AASTA AJAKIRJANIK on inimene, kelle selle aasta töö on olnud silmapaistev ja kes on eeskujuks kogu toimetusele. Aasta ajakirjanikku premeerib Äripäev väliskoolitusega.AASTA PARIMA uudise, uuriva loo, olemusloo, praktilise loo ja börsiloo autoreid premeerib Äripäev 1000 euroga.AASTA PARIMA arvamusloo kirjutajat premeerib Äripäev 500 euroga.

 

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum