• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EKI baromeeter: IT-sektor õitseb edasi

  Konjunktuuriinstituudi (EKI) detsembrikuine baromeeter näitas Eesti IT-sektori jätkuvat õitsengut.

  Baromeetrist selgus, et teenuste müük IT-sektori ettevõtteil kasvas viimasel kolmel kuul ning jätkab kasvu ka 2014. aasta esimeses kvartalis. Suurema nõudluse tõttu on 36% ettevõtteid viimastel kuudel töötajaid juurde võtnud ja 41% näeb ette töötajate arvu suurenemist esimeses kvartalis.
  IT-teenuste hinnad jätkavad samuti tõusu. Käibe kasvu takistab eelkõige kvalifitseeritud tööjõu nappus, 33% ettevõtteist nimetas seda olulisemaks käibe kasvu takistavaks teguriks. Baromeetri andmeil ei takista 25% IT-ettevõtteid arengus miski.
  Microsofti Balti regiooni juht Rain Laane märkis samuti, et tööjõu puudus on IT-sektoris põhiprobleem, ent on näha, et ettevõtted siiski laienevad. Laane rääkis, et tal on hea meel, et IT akadeemia on hästi käima läinud, see annab sektorile lootust paari aasta pärast kvalifitseeritud tööjõudu juurde saada.
  "Tahaks loota, et ei lähe ei hindade ega palgaralliks. Palgaralli ei vii seda majandust edasi," ütles Laane.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.