• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Solarise omanikud pöörasid tülli

  Solarise Eesti-poolsed omanikud kogunevad järgmisel nädalal erakorralisele koosolekule, kus nõutakse keskuse ühelt juhilt Peeter Rebaselt aru endaga seotud firmadele raha ülekandmisega ning tekitatud kahju hüvitamist.

  Solarise keskuse ja kino omanikfirma Solaris Property Partners, mille erakorraline koosolek järgmisel neljapäeval toimub, kuulub Rootsi kinnisvarafondile, Peeter ja Priit Rebasele ning Ilmar Kompusele.
  Erakorralise koosoleku kokku kutsunud Kompus kommenteeris Postimehele, et nõuded on seotud Peeter Rebase kui ASi Solaris Keskus endise juhatuse liikme tehingutega, milles teine pool oli seotud Rebase endaga seotud äriühing. "Nende tehingute raames on Rebasega seotud äriühingutele ja/või nende huvides kolmandatele osapooltele väljamakseid tehtud sadade tuhandete eurode ulatuses ja kahjustatud seeläbi otseselt aktsionäride õigusi ja huve," kommenteeris Kompus Postimehele. Peeter Rebane sõnas, et nõuded on alusetud ning tema on hämmingus.
  Rootsi kinnisvarafond teatas, et neil Rebase vastu nõudeid ei ole.
  Postimehes ilmunud koosoleku kokkukutsumise teate kohaselt on päevakorras SSP juhatuse valimine, nõude esitamine Solarise keskuse endiste juhatuse liikmete Peeter Rebase ja Jörgen Östenbergi vastu alusetult makstud töötasu ja boonuse tagasinõudmisega ja tekitatud varalise kahju hüvitamisega. Samuti on päevakorras nõude esitamine BDG Holdings OÜ vastu alusetult väljamakstud hüvitise tagasinõudmiseks. Neljanda punktina määratakse SSP esindaja nendes küsimustes teiste osapooltega vaidlemiseks.
  OÜ Solaris Property Partners on valdusfirma, millele kuulub Solaris Keskus ja Solaris Kino. Ettevõte kuulub 50,1% ulatuses Rootsi kinnisvarafondile Sveafastigheter AB kuuluvale valdusfirmale TWCKE Deelnemingen B.V. Väikeomanikud on võrdselt 24,95% ulatuses BDG Holdings OÜ kaudu Peeter ja Priit Rebane ning OÜ KOHA Capital, mis kuulub Ilmar Kompusele.
  Ernst & Young Baltic AS valis Priit ja Peeter Rebase mullu aasta ettevõtjaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Facebook muudab nime Metaks
Facebooki, kui ettevõtte nimi, muutub Metaks, mis peaks esile tõstma üleminekut virtuaalreaalsusele ja asetama esikohale metaversumi, vahendab Bloomberg.
Facebooki, kui ettevõtte nimi, muutub Metaks, mis peaks esile tõstma üleminekut virtuaalreaalsusele ja asetama esikohale metaversumi, vahendab Bloomberg.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.