Viru Keskuse käive jäi oodatule alla

Rivo Sarapik 16. jaanuar 2014, 09:24

Viru Keskuse poodide käive kasvab ka tänavu, ennustab keskuse juht Ants Vasar. Mullu paisus ostukeskuse poodide käive 2,7% võrra 128,2 mln euroni ehk veidi aeglasemalt kui ettevõte ennustas.

2012. aastal kergitas kaubanduskeskus käivet 6,3% võrra ja aasta tagasi prognoosis keskuse juht Ants Vasar, et 2013. aasta käibekasv jääb 4-5% vahele.

“Möödunud aasta tulemused olid ootuspärased ning märkimisväärseid üllatusi aset ei leidnud, ” kommenteeris Viru Keskuse juhatuse liige Ants Vasar pressiteates. “Viimase kvartali hooajakaupade müügitulemusi mõjutas selgelt pikale veninud meeldiv sügisilm, kuid külastajate arvule see mõju ei avaldanud, “ lisas ta.  Käesolevaks aastaks prognoosib Vasar stabiilset majanduskeskkonda ning tagasihoidliku käibe kasvu jätkumist. 

2013. aastal külastati Viru Keskust 14,8 miljonit korda, sooritati 8,8 miljonit ostu ning käive moodustas 128,2 miljonit eurot.

Viru Keskuse omanikud on Viru Väljaku Arenduse AS ja Viru Center AS. Neist esimene kuulub 50% Parmalo Invest OÜ-le ja 50% ASile E.L.L. Kinnisvara. Parmalo jaguneb omakorda Viru Hotelli omaniku Pontos OY ja Indrek Toome ning Alvar Ildi vahel, Pontos OY-le kuulub seejuures 75%, ülejäänu jaguneb Toome ja Ildi vahel võrdselt. E.L.L. Kinnisvara suuromanikud on AS Riverito kaudu Toomas Annus (65,3%) ja Tõnu Toomik (12,6%).

Viru Väljaku Arenduse AS tegeleb ettevõttele kuuluvate Viru keskuse pindade väljaüürimise ja haldamisega. Pindade juhtimis- ja haldusteenust ostetakse jätkuvalt sisse ASilt Viru Keskus, mis kuulub 51,4% osalusega Viru Väljaku Arenduse ASile ja 44,9% osalusega ASile Viru Center.

 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. January 2014, 09:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing