Indrek Kald • 14. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Viru Keskus ootab käibe kasvu 4-5%

Viru Keskus prognoosib tänavu käibekasvu jätkumist mõistlikus tempos, kasvades kokkuvõttes aastas neli kuni viis protsenti.

Keskuse kaupluste käive suurenes mullu varasema aastaga võrreldes 6,3 protsenti, ulatudes 124,8 miljoni euroni.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul vastasid tulemused prognoosidele. "Tulemused peegeldavad trende nii jaekaubanduses kui ka majanduses tervikuna. Viru Keskuse käibekasv oli kiirem aasta esimeses pooles, mil ka jaekaubanduse kasvutempo Eestis oli kõige hoogsam. Tarbija kindlustunde kiire langus neljandas kvartalis avaldus aga klientide märksa ratsionaalsemas ostukäitumises ning mõjutas oluliselt jõulukuu tulemusi," selgitas ta.

Lisaks toimus mullu Viru Keskuses kokku enam kui 5000 ruutmeetri suurustel pindadel mitmeid muudatusi. "Sealhulgas uuenesid Kaubamaja Naistemaailm ning Sportland, mille ümberehitusperiood keskuse kaupluste kogukäibele ootuspärast mõju avaldas," märkis Vasar.

Viru Keskuse Külastajate ning ostude arv jäi eelmisel aastal eelnenuga samale tasemele, kuid keskmine ostusumma suurenes aastaga 7,1%. Viru Keskust külastas mullu ligi 11 miljonit inimest, kokku sooritati 9,2 miljonit ostu ning keskmine ostusumma oli 13,5 eurot.

Ostukeskuses asub üle saja kaupluse ja teeninduskoha, sh spordiklubi ning suvehooajal katusekino.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum