Liite ei rahulda käibemaksuseaduse uus eelnõu

Kadri Põlendik 23. jaanuar 2014, 13:28

1000euroseid arveid puudutava seadusemuudatuse uus seletuskiri ei ole esmapilgul endiselt rahuldavaid lahendusi pakkuv, leidsid ettevõtlusorganisatsioonid.

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) teatas, et koos Eesti Maksumaksjate Liiduga on nad endiselt seisukohal, et 1000euroste arvete registreerimine ehk käibemaksudeklaratsiooni lisa ei vähenda riigikassa maksuauku ega too lisatulu riigieelarvesse.

"EVEA nig EML teevad taas ettepaneku kaaluda probleemsetes sektorites pöördmaksutamise kehtestamist. Kuna materjal on mahukas, siis täpsema ning põhjalikuma analüüsi anname koos EMLiga homme," seisis EVEA kommunikatsiooni- ja õigusdirektori Kristi Hundi edastatud teates.

Uue lahendusega ei olnud rahul ka kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts, kelle hinnangul ei ole pealtnäha erilisi muudatusi eelnõus tehtud.

"Eelnõu endaga kiirel tutvumisel põhimõttelisi ja sisulisi muudatusi palju silma ei hakanud - pigem on muudetud rakendumisega seonduvat. Sisulised probleemid on seega jätkuvalt üleval, kuid tuleb ka selgitustega tutvuda," ütles Palts eile.

Eile tutvustas rahandusministeerium käibemaksuseaduse ja raamatupidamise seaduse muutmise seaduse eelnõu juurde kuuluvat uut seletuskirja, mis on märksa pikem ja põhjalikum kui eelmine seletuskiri. 88 leheküljel on muu hulgas selgitatud seaduse muutmise vajalikkust, tehtud eelnõu analüüs, kirjeldatud alternatiivseid lahendusi, selgitatud proportsionaalsust ja seaduse mõju.

Rahandusministeerium ootab muudatustele tagasisidet 3. veebruariks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. January 2014, 13:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing