Jaan Lott: Eesti ettevõtjad peaks üksteist toetama

Eliisa Matsalu 13. veebruar 2014, 17:46

Tallinna Viru keskuse otsus mõnest poest loobuda on mõistetav, kuid omamaised ettevõtted peaksid üksteist rohkem toetama, arvab Tartu OÜ Lõunakeskus juhatuse liige Jaan Lott.

Viru keskus loobus laienemise tõttu koostööst mitme kauplusega. Baltika Eesti jaemüügiettevõtte Baltman OÜ juhi Pille Põldsami sõnul puuduvad objektiivsed põhjused, miks pidi Monton Viru keskusest lahkuma. Samuti ütles Põldsam, et Viru keskuse otsus neist loobuda näitab, et ei kodumaist toodangut ei väärtustata piisavalt.

Järgneb Lõunakeskuse juhatuse liikme Jaan Lotti kommentaar:
Ühest küljest saan Viru keskusest väga hästi aru - nad peavad tegema raskeid otsuseid, kui nad tahavad, et majas pilt muutuks ja oleks põnev. Teisest küljest oleks eestlastel soomlastelt päris palju õppida, kuidas omamaist ettevõtlust vastastikku toetada ja hinnata.

Eestis ei anna omamaisus äris erilist konkurentsieelist. Kui oled Eesti ettevõte, siis võiks ka asju teise Eesti ettevõttega ajada. Mujal maailmas see nii on, meil aga mitte.

Lõunakeskusel on Baltika poodidega alati kõik hästi sujunud ja loodetavasti läheb nii ka edaspidi. Meie ei pea õnneks selliseid raskeid valikuid kaupluste vahel tegema, Lõunakeskus on selleks piisavalt suur.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. February 2014, 09:51
Otsi:

Ava täpsem otsing