Leedo piraadiküttide projekt maksab miljoneid eurosid

Indrek Kald 19. märts 2014, 12:49

Vjatšeslav Leedo poolt India ookeanil käivitatav piraadiküttide tugi- ja logistikakeskuse projekt maksab miljoneid eurosid, millest 200 000 euro ulatuses on toetust saadud EASilt.

"Sisuliselt on tegu ujuvlogistikakeskusega, kus pakutakse isikukaitsevahendite ladustamise teenust ja ööbimist turvameestele, kes kaitsevad laevu võimalike rünnakute eest," selgitas Leedo, kes plaanib selleks India ookeanile saata varem mandri ja saarte vahel kurseerinud St Ola.

"Võtmekoht kogu logistilise poole pakkumise juures on praegu see, et India ookeanis peab sul olema ka maismaatugi," märkis ta Saarte Häälele, lisades, et kui midagi alusega või laevaperega juhtub, peab olema võimalus siseneda sõbralikku riiki.

Indiaga peetud läbirääkimised jooksid Leedo sõnul luhta, sest India ei luba oma rannikule ja vetesse relvadega kedagi, nüüd loodetakse edu jaanuarikuiselt visiidilt Maldiividele, kus kohtuti saareriigi presidendi ja kohalike ettevõtjatega.

"Praegu on teoreetiline võimalus, et koostöös Maldiivide valitsuse ja eraettevõtjatega on meil võimalik seda teenust pakkuma hakata," rääkis Leedo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2014, 13:34
Otsi:

Ava täpsem otsing