Suri Bill Grossi aktsiaid valiv kass

Romet Kreek 04. aprill 2014, 10:08

Maailma ühe suurema võlakirjafondi juhi Bill Grossi kass on surnud, vahendab MarketWatch.

"Kunagi lõppeb traagiliselt iga elusolendi elu," kirjutas PIMCO juht Bill Gross oma värskeimas investeerimisealases kuukirjas. Seekord ei räägi ta võlakirjaturu surmast. Ta viitab oma kassile Bobile, kes suri läinud nädalal.

"Küsisin sageli temalt loomatoidu soovitusi," kirjutas Gross. "Ühekordne näugumine tähendas ei, kaks näugumist tähendas - panusta! Intressimäärade osas oli ta vähem kindel, kuid kunagi ei teinud liiga temalt küsida."

Selle kuukirja teema on varade hindamine ja volatiilsus. Gross märgib, et hetkel saavad tootlusesse investeerijad väga vähe tootlust kestvuse (duratsiooni) kohta. See tähendab, et investorid võivad püüda pikendada võlakirjaportfelli keskmist kestvust, mis avab portfelli suuremalt intressimäära tõusuriskile, kuid seda ta ei soovita. Gross soovitab tõmmata võlakirjaportfelli keskmist kestvust lühemaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. April 2014, 13:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing