Siemens viskas granaadi GE ja Alstomi tehingusse

Rainer Saad 28. aprill 2014, 13:53

Eile teatas Saksa tööstuskontsern Siemens, et on esitanud kirja Alstomi juhatusele, milles pakkus ühiseid strateegilisi tulevikuvõimalusi. See seaks ohtu General Electricu Alstomi ülevõtmiskavatsuse.

Financial Timesi teatel pakub Siemens Alstomile varade vahetamise võimalust, kus Siemens omandab Alstomi soojuselektrijaamade ja taastuvenergia üksuse 10-11 miljardi euroga. Vastu pakutakse Alstomile kiirrongide üksust.

General Electric ei taha tehinguga nõustuda ning seetõttu kohtus ettevõtte tegevjuht Jeff Immelt Prantsuse president Francois Hollande’i ja majandusminister Arnaud Monteborgiga. Viimase sõnul ei langetata Alstomi müügiotsust kiirustades ja mõeldakse eelkõige rahvuslikele huvidele.

Ka varem on Prantsusmaa valitsus sekkunud ülevõtmistesse. Eelmisel aastal ei lubanud Pariis müüa videoportaali DailyMotionit Yahoole ning 2005. aastal keelati 30 miljardi dollariline tehing, millega Pepsico tahtis osta Danone’i.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2014, 13:53
Otsi:

Ava täpsem otsing