Briti majandus kasvas viiendat kvartalit järjest

Rainer Saad 29. aprill 2014, 12:13

Suurbritannia majandus kasvas viiendat kvartalit järjest, kuigi viimase kvartali kasv oli pisut nõrgem kui analüütikud olid oodanud.

Briti statistikaameti andmetel kasvas majandus esimeses kvartalis võrreldes möödunud aasta sama ajaga 3,1%. Võrreldes eelmise kvartaliga kasvas majandus 0,8%. Analüütikud ootasid kasvuks vastavalt 3,2% ja 0,9%.

Analüütikud kartsid, et majanduskasvu võivad mõjutada ka veebruari üleujutused. „Kardeti, et veebruari üleujutused võivad avaldada olulist mõju esimese kvartali majanduskasvule,” ütles IHS Global Insighti Briti peaanalüütik Howard Archer üleujutuste mõju kohta majandusele. „Jaemüük oli veebruaris tugev,” lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. April 2014, 12:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing