Alibaba IPOst võib saada kõigi aegade suurim

Fredy-Edwin Esse, California 30. aprill 2014, 20:02

Hiina e-kaubandushiid Alibaba Group Holding töötab plaani kallal, millega firma aktsiate avalik esmaemissioon (IPO) oleks läbi aegade suurim.

Hiina ettevõte arutab praegu pankuritega uute aktsiate lisamise võimalust, mis võimaldaks firmal endal ka saada täiendavat kapitali lisaks firma praegustele investoritele, vahendab MarketWatch asjaga seotud inimesi.

Kuigi lõplikku otsust pole veel vastu võetud, siis uute Alibaba aktsiate lisandumine võib viia IPO mahu üle 20 miljardi dollari. Sealt pole enam palju puudu rekordilisest 22,1 miljardit dollarit, mille kaasas 2010. aastal Hongkongi ja Shanghai börsilt Agricultural Bank of China. Samal aastal tegi Visa USA suurima IPO, kaasates 19,7 miljardit dollarit.

Enda aktsiate müümine annaks Alibabale võimaluse otseselt mõjutada emissiooni mahtu, kuigi see pole ainus hoob. Teine võtmetegur on kui palju plaanivad Alibaba praegused investorid, nende hulgas 37% osalusega SoftBank ning 24% osalusega Yahoo, emissiooni käigus aktsiaid müüa.

Tehing viiakse praeguse seisu alusel läbi suve lõpus New Yorgis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2014, 20:02
Otsi:

Ava täpsem otsing