Alibaba käivitab kuu lõpus IPO protsessi

Birjo Must 11. juuli 2014, 11:53

Hiina e-kaubanduse ettevõte Alibaba Group kavatseb välismeedia andmetel käivitada oma IPO protsessi juba selle kuu lõpus.

Ettevõte võib kaasata esimese avaliku aktsiate pakkumisega New Yorgi börsil enam kui 20 miljardit dollarit ja minna sellega ajalukku kui suurim IPO. Hiljuti sai mõni olemasolev investor ettevõttelt kirja, milles jagati IPO läbiviimise ajakava, kirjutab Wall Street Journal.

Nii suure IPO protsess võtab tavaliselt aega paar nädalat. See tähendab, et kui kõik sujub, siis algab aktsiatega kauplemine New Yorgi börsil augusti keskpaigas. See oleks hea ka ajastus ka seetõttu, et pärast seda  siirduvad pankurid ja investorid hilissuvistele puhkustele.

Sel aastal on mitme Hiina tehnoloogia ettevõtte aktsiahinnad pärast IPOsid USA börsil tõusnud. Näiteks on online kaubandusettevõtte JD.com aktsia tõusnud 46% pärast börsiletulekut tänavu mais.

Alibaba ühendab erinevate kaupade ning teenuste ostjaid ja müüjaid oma interneti lehekülje ja mobiilirakenduste kaudu. Firma kasvab väga kiiresti. Märtsis lõppenud majandusaastal teenis Alibaba 8,4 miljardilise käibe juures 3,7 miljardit dollarit puhaskasumit.

Alibaba on viimaste aastate oodatuim aktsiate avalik esmaemissioon ning mõningate prognooside kohaselt võib sellest tulla maailma üks suurimaid rahakaasamisi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. July 2014, 08:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing