Heldur Meerits: liberaalidel pole jõudu

Mari Mets 20. mai 2014, 12:06

Hea valimistulemus on see, kui Eesti esindajad oleksid kõigis suuremates fraktsioonides, kuid sotside ja konservatiivide leeris võiks olla Eestist kaks saadikut, ütleb ärimees ja investor, Audentese erakooli üks omanikest Heldur Meerits.

„Praegu tundub, et enam-vähem kõikidesse suurematesse fraktsioonidesse saavad Eesti esindajad sisse, kuid Eesti vaatenurgast oleks parem, kui suuremates fraktsioonides ehk konservatiivide ja sotside omas, oleks suurem esindatus, liberaalid on europarlamendis ikkagi kolmandajärguline jõud. Igal pool on tarvis küll olla, aga suuremas fraktsioonis on ühe saadiku osakaal väiksem, seega võiks nii sotsides ja konservatiivides olla Eestist kaks saadikut,“ rääkis Meerits.

Lisaks suuremates fraktsioonides suurema esindatusega kohal olemisele on Meeritsa meelest olulised ka kandidaatide isikuomadused. „Hääletamisotsused on enamasti ikkagi kompleks isikuomadustest ning tema erakonnast ja programmist, kuid antud juhul on isikuomadused erakonnast ikkagi tähtsamad. Saadikud peavad suutma üksikute sõduritena fraktsioonides otsuste tegemisel ka kaasa rääkida,“ ütles ta.

Kuigi Meerits käib alati valimas, usub ta, et see, mis otsused europarlamendis sündima hakkavad, on siiski pikema protsessi tulemus kui mingite kindlate saadikute ühe parlamendikoosseisu ajal tehtud töö.

E-hääletamine kestab veebis homme kella 18ni ning valimisjaoskondades saab oma hääle Euroopa Parlamendi valimistel anda pühapäeval kella 20ni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2014, 08:17
Otsi:

Ava täpsem otsing