Mari Mets • 20. mai 2014 kell 10:51

Aivar Rehe: valin tugeva kaardiväe ehk Ansipi

Danske Banki juht Aivar Rehe ütleb, et on olnud Ansipiga seotud nii majanduskriisist väljumise kui euroga liitumise protsessis ning on saanud sellest positiivse pragmaatilise kogemuse ning ootab sama, kui Ansipist saab Eesti esindaja Euroopas.

„Mina olen otsustanud valida vana tugeva kaardiväe ehk Andrus Ansipi poolt. Minu jaoks on tegemist poliitikuga, kes on ennast tõestanud. Ma ei saa küll öelda, et olen temaga õlg-õla kõrval töötanud, aga panganduse esindajana olen olnud temaga väga lähedalt seotud nii otse kui varjatult kriisist väljumisel ja euroga liitumise protsessis. See oli minu jaoks positiivne pragmaatiline kogemus, ma usun, et tema kogemus on kasulik kogu Eestile,“ rääkis Rehe.

Rehe ütleb, et tahaks valijana tunnetada nii enda valitud kandidaati kui ka teisi Eesti poliitikuid järjekordses parlamenditsüklis. Ta toob näite, et eelmine parlamenditsükkel jäi tema jaoks kõlama eurotoetuste ajana, mis oli olulise kaaluga lisaväärtus selle perioodi Eesti majanduses.

„Need aitasid teha väikse hüppe edasi pärast majanduslangust, kuid ma ei looda, et poliitikud tulevad Brüsselist suure rahapakiga tagasi. Abi on küll hea, kuid majandus peab ise kohanema, et arendada ettevõtlust ja ka muid väärtusi, mida Euroopa kannab. Inimeste, kapitali ja kaupade vaba liikumise nimel tuleb teha jätkuvalt tööd,“ sõnas ta.

E-hääletamine kestab veebis homme kella 18ni ning valimisjaoskondades saab oma hääle Euroopa Parlamendi valimistel anda pühapäeval kella 20ni.

Hetkel kuum