Mari Mets • 20. mai 2014 kell 13:26

Jüri Kaljundi: andsin hääle Kaja Kallasele

Kuigi IT-ettevõtja ja idufirma Weekdone kaasasutaja Jüri Kaljundi valis seekord Reformierakonna esindaja Kaja Kallase, mõistab ta ka neid, kes ütlevad, et jätavad ainult halbade valikute vahel valimata.

„Olen sageli valinud Reformierakonda kui vaba turumajanduse, ettevõtjate ning liberaalse maailmavaate pooldajat, kuid mitte alati, sinna vahele on ka mitmeid teisi parteisid sattunud. Alati tasub vaadata konkreetse inimese eelnevaid tegemisi ning natuke ka lubadusi. Ettevõtjana tean ma ju hästi, et asja teeb lõpuks ära üks konkreetne inimene. Sellepärast valin ka inimest, mitte erakonda,“ rääkis Kaljundi.

Ta ütleb, et pole mitte alati valimas käinud ning hindab ka praegu inimesi, kes ütlevad, et kui on valida ainult paljude halbade valikute vahel, siis pole ikkagi kohustust valima minna.

Valituks osutuvate saadikute tööst Euroopas ootab Kaljundi, et Eesti teatud lihtsus ja liberaalsus oleks Euroopas jätkuvalt pildil ning et riigi, firmade või sotsiaalvaldkonna juhtimine ei läheks keerukaks nagu Euroopas sageli juhtub.

„Ma ei soovita valida omale ühte kindlat erakonda, tasuks mõelda inimestele ja vaadata, kuidas nad varem käitunud on. Eurovalimiste puhul on see küll keeruline, sest kahjuks on palju häälepüüdjaid, kes ise tegelikult parlamenti ei lähe, kuid siis tasuks vaadata pigem paari esinumbrit, kes on erakondade eesotsas ja ehk reaalselt ikkagi kohale lähevad,“ ütles ta.

E-hääletamine kestab veebis homme kella 18ni ning valimisjaoskondades saab oma hääle Euroopa Parlamendi valimistel anda pühapäeval kella 20ni.

Hetkel kuum