Tsahkna: jah, läkski laps kuradi veega alla

Kaisa Gabral 21. mai 2014, 09:26

Sotsiaalministri endise nõuniku Anders Tsahkna kohtuasi näitab, kuidas haigekassat tegelikult juhiti ja raviraha jagati.

"Meie peaminister ja kompanii ütles, et midagi ei ole teha, et me peame selle kuradi euro kriteeriumi saavutama ja kuidagi kurbade nägudega ütlesid, et jah, läkski laps kuradi veega alla," kurtis endine sotsiaalminister Hanno Pevkuri nõunik Anders Tsahkna kapo pealtkuulatud telefonikõnes tuttavale arstile, kui 2009. aastal majandus langes ja valitsus igal pool, sealhulgas ka meditsiinis, kulusid kärpis.

Tänavu 24. aprillil mõistis riigikohus Tsahkna süüdi dokumendi võltsimises seoses MRT- (magnetresonantstomograafia-) aparaadiga ja teda karistati nelja kuu tingimisi vangistusega. Tema vastu esitatud süüdistused pistisevõtmises ja mõjuvõimuga kauplemise kohta langesid kohtus ära ja kapo jälitusdokument on salastatud 50 aastaks. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2014, 11:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing