Enamus jättis valimata

Rivo Sarapik 25. mai 2014, 20:55

Esialgsetel andmetel osales europarlamendi valimistel vähem hääleõiguslikke kodanikke kui viie aasta eest.

Tulemus jääb 2009. aastal toimunud valimistele alla, mil osales ligi 44% hääleõiguslikest. Samas oli näitaja kõrgem 2004. aastal toimund valimistest, mil aktiivsus ulatus 27%ni. "Euroopa parlamendi valimistel ongi valimisaktiivsus madalam, kui muudel valimistel," selgitas Vabariigi valimiskomisjoni (VVK) esimees Alo Heinsalu rahvusringhäälingul. "Näiteks Tšehhis ja Slovakkias jäi näitaja alla 20, Lätis ulatus 30%. Need arvud näitavad nii mõndagi."

VVK andmeil oli aktiivsus kõrgeim Tallinnas, ulatudes 43,57%ni ja madalaim 29,39%.

Heinsalu tõi valimistest välja kaks näitajat - esimest korda osales eelhääletamisel üle 50% ja kõigi aegade suurim oli elektrooniliste hääletajate hulk, ulatudes üle kolmandiku eelhääletajaist," ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2014, 22:17
Otsi:

Ava täpsem otsing