"OSCE vaatlejatega on kõik korras"

29. mai 2014, 11:23

Me teame, kus OSCE neli vaatlejat asuvad ja et nendega on kõik korras, kinnitas Ukraina linna Slavjanski "rahvameer".

Slavjanski isehakanud linnapea Vjatšeslav Ponomarjov kinnitas Interfaxile OSCE nelja vaatleja kinnipidamist Donetski piirkonnas 26. mail. "Teame, kus nad asuvad ja et nendega on kõik korras. Neid oli hoiatatud, et nad mõnda aega kuskile ei liiguks, aga need neli osutusid liiga agaraks ja me pidime nad kinni pidama," selgitas ta.

"Rahvameeri" sõnul pole vaatlejad mitte arreteeritud, vaid neid "hoitakse kinni" ja lähiajal ilmselt vabastatakse. Ta lisas, et praegu on oluline välja selgitada, kes nad on, kust tulid ja milleks, sest tema sõnul võivad nad vabalt olla ka luurajad.

Esmaspäeva õhtul kaotas OSCE (Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon) sideme oma nelja vaatlejaga, kes töötasid Donetskis. Rühma kuulusid Eesti, Šveitsi, Türgi ja Taani kodanik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. May 2014, 14:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing