Korteriturg vajutas Tallinnas pidurit

Rivo Sarapik 03. juuni 2014, 12:08

Ehkki mai peaks kinnisvaraturul aprillist aktiivsem olema, pealinna korteriturul nii ei olnud. Tehinguid tehti vähem ja langesid ka hinnad.

Tallinna korteritega tehti mais tagasihoidlikud 557 tehingut, see on 16,5% ehk 110 tehingut vähem, kui aprillis. Mullu maiga võrreldes on langus aga veelgi suurem - tänavu tehti 23% ehk 169 tehingut vähem, tõi Pindi Kinnisvara välja maa-ameti andmetest.

Kuu varasemaga võrreldes teist kuud järjest langes ka korterite ruutmeetri mediaanhind, jäädes Tallinnas maikuus maa-ameti andmeil 1301 euroni. Kuu varem oli näitaja 1370. Mullu mais maksis aga 1110 eurot.

Pindi Kinnisvara analüütik Siim Simson ütles, et järsk tehingute arvu langus on paljude sündmuste kokkulangevus. „Ühelt poolt pole reaalpalk kiire kinnisvara hinnatõusuga korrelatsioonis kasvanud, teisalt on erinevate negatiivsete sõnumite tõttu välisinvestorid turult sisuliselt kadunud, lisaks ei ole ka kohalikule investorile kallinenud kinnisvara enam selle väljaüürimisel piisavalt tootlik,“ lausus ta.

Kuidas on muutunud koduostja vajadused ehk miks iga arendus ei müü edukalt, kuidas ettevõtte ärihoonet firma tuntuks tegemisel ära kasutada ning kuidas rajada säästlik ärimaja, saab lugeda 10. juunil ilmuvast Äripäeva kuukirjast Kinnisvara. 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. June 2014, 13:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing