TransferWise'i ärimudelisse tasub raha valada

Mari Mets 10. juuni 2014, 10:43

Mina ei nimetaks TransferWise'i idufirmaks, ta on nüüd juba kindlasti ennast leidnud firma, kes on tõestanud seda, et kui üks euro sisse panna, tuleb mitu eurot välja ning sellesse panevad investorid hea meelega 25 miljonit, ütles investor ja tehnoloogiaettevõtja Allan Martinson.

Täna öösel 25 miljoni dollari suuruse investeeringu kaasamisest teatanud Äripäeva aasta ärimeeste Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni loodud valuutavahetuse teenust pakkuv TransferWise on Martinsoni sõnul leidnud oma ärimudeli ning sellega ka idufirma faasist välja kasvanud.

"Tegemist on ärimudeliga, kuhu tasub kindlasti raha sisse valada, sest seal on veel palju kasvuruumi. Ma arvan, et nad jätkavad selle tegemist, mida nad juba teevad, aga aina suuremal moel. Ma ei usu, et nad täiesti uusi tooteid turule tooma hakkavad, neil on vanade arendamisega veel piisavalt palju tegemist," kommenteeris ta.

TransferWise'i investorite sekka kuuluvad nende juba praegused investorid Peter Thiel riskikapitaliettevõttest Valar Ventures, riskikapitalifirmad IA Ventures, Index Ventures ja TAG ning Prantsuse ajalehe Le Monde omanik Xavier Niel. Uue investorina lisandus tuntud Briti ettevõtja, rohkem kui 400 ettevõttega kontserni Virgin Group omanik ning kosmosereise korraldada lubav Richard Branson.

"Branson on neist ehk Euroopas kõike nimekam, aga seal on ka näiteks Peter Thiel, kes on tuntud riskiinvesor ja Facebooki üks esimestest investoritest. Branson on lihtsalt väga tugeva ikoonistaatusega, aga kõik need investorid on omas klassis väga nimekad. Kui Ameerikas küsida, kes on Peter Thiel, teavad inimesed teda kindlasti rohkem kui Bransonit. Thiel on väga prominentselt etendatud ka Facebooki loomisest rääkivas filmis "Sotsiaalvõrgustik"," ütles Martinson.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. June 2014, 07:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing