EVR Cargo kaubaveomaht vähenes 4,4 protsenti

1321-aripaev 07. juuli 2014, 09:17

Eesti riigile kuuluva raudtee-kaubaveoettevõtte EVR Cargo esimese poolaasta kogumaht 8,1 miljonit tonni jääb mullusele veomahule alla 4,4 protsenti.

Veomaht ulatus tänavu juunis 1,14 miljoni tonnini, mis on mullu juuniga võrreldes 4,2protsendine kasv.

EVR Cargo juhatuse esimehe Ahto Altjõe sõnul kasvasid olulisemate kaubagruppide veomahud juunis vähesel määral. “Paraku ei kompenseeri väike kasv juunikuus varasemate kuude kaubaveomahtude langust, mille on peamiselt põhjustanud suurima kaubagrupi, ehk vedelate naftatoodete, veomahu vähenemine,” märkis Altjõe.

Konteinerite veomaht kasvas juunikuus möödunud aasta juunikuuga võrreldes 67 protsenti 6336 konteinertingühikuni (TEU). Esimese poolaasta jooksul on EVR Cargo vedanud 38 293 TEUd, ehk 30 protsenti rohkem, kui mullu esimesel poolaastal.

Mineraalsete vedelate kütuste veomaht suurenes juunis mullusega võrreldes kaks protsenti 402 tuhande tonnini, väetiste veomaht kasvas kolm protsenti 257 tuhande tonnini ning põlevkivi veomaht suurenes 28 protsenti 217 tuhande tonnini. Keemiakaupade ning puistekaupade veomahud vähenesid vastavalt 11 protsenti ja 20 protsenti 96 tuhande tonnini ja 60 tuhande tonnini.

Esimesel poolaastal on mineraalseid vedelaid kütuseid veetud kokku 3,56 miljonit tonni, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 9 protsenti. Väetiste veomaht on suurenenud 13 protsenti 1,57 miljoni tonnini ning keemiakaupade vedu kasvas 8 protsenti 0,57 miljoni tonnini. Põlevkivi veomaht vähenes 16 protsenti 1,251 miljoni tonnini ning puistekaupade veomaht langes 11 protsenti 0,36 miljoni tonnini.

Juunikuus oli jätkuvalt raudteevedudes suurim kaubanduspartner Venemaa 519 tuhande tonniga, suurenedes mullusega võrreldes 5,7 protsenti. Kasahstani ja Läti osakaal suurenes vastavalt 65 ja 21 protsenti 141 tuhande ja 111 tuhande tonnini.

Transiitveod moodustasid esimesel poolaastal kogu veomahust 60 protsenti, ulatudes kokku 4,85 miljoni tonnini. Möödunud aasta esimese poolaastaga võrreldes kasvas transiitveoste maht 1,3 protsenti.

Eesti Raudteest eraldunud tütarettevõtte EVR Cargo ülesandeks on raudteeveo-ettevõtjana kaubavedude teostamine klientidele ning vagunite ja vedurite rentimine. Ettevõtte koosseisu kuulub ka veeremi remondi ja hooldusega tegelev Tapa Depoo ning veeremi tehnohooldepunktid üle Eesti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2014, 09:17
Otsi:

Ava täpsem otsing