Töövõimereform tähelepanu keskpunktis

14. juuli 2014, 09:18

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esmaspäeva ja teisipäeva istungitel toimub töövõimereformi põhjalik arutelu koos asjaomaste organisatsioonide esindajatega, teatas riigikogu pressiteenistus.

Komisjoni esimees Heljo Pikhof märkis, et sotsiaalkomisjon arutab kahe pika istungi jooksul töövõimereformi praktilisi küsimusi reformi sihtrühma esindajatega ning tööandjatega. Tänasel komisjoni istungil vaadatakse läbi Praxise tehtud töövõime reformiga seotud uuringu tulemused. Samuti kuulatakse ära puuetega inimesi ühendavate organisatsioonide seisukohad.

„Eelnõu eesmärk on reformi kaudu parandada tervisekahjustusega inimeste majanduslikku olukorda luues neile täiendavad võimalused saada töötamise kaudu lisatulu,“ selgitas Pikhof. Tema sõnul arutatakse äbi osalise töövõimega inimeste vajadused aktiivsusnõuete kehtestamisel ja ka tööandjate võimalused osalise töövõimega inimestele tööd pakkuda.

„Olen kindel, et kui töövõimereformi seaduste pakett Riigikogu suurde saali jõuab, arvestab see kindlasti nii tööturule kaasatavate inimeste, tööandjate ning ka riigi vajadusi ja võimalusi niivõrd, et võime tulemustega rahule jääda,“ ütles Pikhof.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. July 2014, 09:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing