Tehased USAs saavad jalgu alla

Mait Kraun 16. juuli 2014, 23:07

Teises kvartalis kasvas USA töötleva tööstuse toodang kahe aasta kiireimas tempos. See annab mõnevõrra tõestust majanduse taastumise kohta ning süstib lootust, et tööstus toetab kasvu ka ülejäänud aasta jooksul.

Töötleva tööstuse toodang suurenes aastatagusega võrreldes 6,7 protsenti, mis on kiireim kasvutempo alates 2012. aastast, teatas Föderaalreserv. Jaanuar-märts perioodil oli tõus aastatagusega võrreldes vaid 1,4 protsenti.

Samas tõusis näitaja kuu arvestuses juunis vaid 0,1 protsenti. Mais tõusis töötleva tööstuse toodang 0,4 protsenti.

Teise kvartali tugevad näitajad on kooskõlas teisipäevase raportiga, millest selgus, et tehaste aktiivsus on New Yorgis kõvasti suurenenud. See tegi majandusteadlased enesekindlaks, et sektor on tugeval alusel ning pakub ka edaspidi majanduskasvule tuge.

Muud andmed näitasid, et ettevõtete vahelises majandustegevuses tõusid hinnad oodatust rohkem. Samuti on taastumise märke näha kinnisvaraturul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. July 2014, 23:07
Otsi:

Ava täpsem otsing