Investorid pagevad Venemaa fondidest

Mait Kraun 28. juuli 2014, 10:28

Investorid tõmbavad järjest enam Venemaalt raha välja ja viivad selle teistesse arenevatesse turgudesse, sest Vladimir Putini erimeelsused USA ja tema liitlastega süvenevad.

Kauplejad võtsid eelmisel nädalal börsil kaubeldavast fondist (ETFist) Market Vectors Russia välja 12,3 miljonit dollarit. Market Vectors Russia on suurim maailma investoritele suunatud Venemaa aktsiate fond ning peegeldab ka riigi üldist olukorda turgudel.

Kokku on juulikuu jooksul fondist välja võetud 90,8 miljonit dollarit – see on kiireim tempo alates selle aasta veebruarist.

Väljamaksed Venemaa ETFist on kiirenenud, sest USA ja Euroopa Liit püüavad leida järjest enam meetodeid, kuidas Putinit Ida-Ukraina separatistide toetamise eest karistada. Lisaks ütles Rahvusvaheline Valuutafond eelmisel nädalal, et Venemaa majandus tõuseb sel aastal vaid 0,2%, mis on oodatust kaks korda vähem.

Investeerimisfirma Twenty20 investeerimisjuht Irene Bauer ütles Bloombergile, et nende firma portfellist 25% moodustavad just arenevate turgude ETFid. „Venemaale me aga ei investeeri, sest risk on lihtsalt nii suur,“ ütles Bauer. „Kriisi käiku lihtsalt ei oska ette ennustada. Poliitiline risk on suurem kui teistel arenevatel turgudel ning majanduse olukord pole kiita.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. July 2014, 08:35
    Otsi:

    Ava täpsem otsing