Mait Kraun • 1. august 2014 kell 11:51

Gaza kolmepäevane relvarahu kestis vaid mõne tunni

Vaid mõni tund möödus kolmepäevase relvarahu sõlmimisest, kui Gazas lendasid juba raketid ning tankimürsud purustasid maju. Hamas ja Iisraeli armee süüdistavad relvarahu rikkumises teineteist.

Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu kabineti ametnik ütles, et Hamas rikkus relvarahu. Gaza terviseministri Ashraf Al-Qedra ütles Bloombergile telefonisõnumis, et Iisraeli tankid tulistasid Rafaha lähedal Lõuna-Gazas inimesi tangimürskudega, tappes neli ja vigastades kuut, vahendab Bloomberg.

Iisraeli armee sõnul tulistati Gazast kaheksa raketti, millest seitse langes maapinnale ja üks suudeti õhus lõhata.

Eile hilisõhtul teatasid USA välisminister John Kerry ja ÜRO, et Gaza ja Iisraeli vahel on sõlmitud 72 tunnine relvarahu. Sellega loodeti edendada kahe osapoole läbirääkimisi. Vaherahu algas kohaliku aja järgi kell 8 hommikul.

Lahingutegevuses Gazas on surma saanud rohkem kui 1400 palestiinlast ning enam kui 60 iisraellast.

Hetkel kuum