Britid ähvardavad Iisraeli relvaekspordi peatamisega

Mait Kraun 13. august 2014, 22:52

Kui Gaza sektoris katkeb relvarahu ja võitlus algab uuesti, võib Suurbritannia tühistada kaksteist tehingut, kardab Jerusalem Post.

Teisipäeval teatasid britid, et juhul, kui konflikt Hamasiga jätkub, katkestatakse tosin lepet relvaekspordiks Iisraeli, sealhulgas tankide, lennukite ja radarite osad. Suurbritannia kardab, et nende eksporditavaid relvi võidakse kasutada rahvusvahelise õiguse rikkumiseks.

Juba eelmisel nädalal, kui Gaza sektori pommitamine tõi kaasa suuri inimohvreid, lubas London oma tehingud juudiriigiga üle vaadata. Äriminister Vince Cable sõnas: "Ühendkuningriigi valitsus ei ole suutnud selgeks teha, kas litsentsikriteeriume järgitakse. Selles ebakindluses oleme me otsustanud katkestada need seni kehtinud ekspordilitsentsid, juhul kui märkimisväärne vaenutegevus algab uuesti."

Iisraeli väitel on Gazas tegu enesekaitsega islamistide tulistatud rakettide eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2014, 22:52
Otsi:

Ava täpsem otsing