Kristi Malmberg • 15. august 2014 kell 10:41

Maadevahetuse skandaali saanuks ära hoida

Pea kakskümmend aastat tagasi peaminister olnud Andres Tarand meenutas arvamusfestivalil, kuidas ta oleks saanud ära hoida maadevahetuse skandaali.

„Aprillis 95 otsustasid mõned tähtsad ametnikud, et see valitsus niikuinii enam midagi ei märka ja võltsisid ühte valitsuse otsust,“ rääkis Tarand. „Ent kogemata jäi silm peale mul ja sellest tõusis ka väike skandaalike, mida ajakirjanduses küll polnud.“

Tarand meenutas, kuidas ta palus riigikantselei juhtidel nende ametnikega see asi korda ajada. „Minu viga oli see, et ma ei kontrollinud seda asjade klaarimise täideviimist,“ nentis Tarand. Ta lisas, et nendest ametnikest sai alguses maadevahetuse skandaal. „Kui ma oleks seda kontrollinud, oleks see skandaal ehk ära jäänud.“ Tema hinnangul oleks tulnud need ametnikud mõneks ajaks vangi panna.

Pärast kulus kaheksa aastat sellega sekeldamisele, võitsid ainult ehk advokaadid, nentis Tarand.

Hetkel kuum