• Jaga lugu:

  Maadevahetuse skandaali saanuks ära hoida

  Pea kakskümmend aastat tagasi peaminister olnud Andres Tarand meenutas arvamusfestivalil, kuidas ta oleks saanud ära hoida maadevahetuse skandaali.

  „Aprillis 95 otsustasid mõned tähtsad ametnikud, et see valitsus niikuinii enam midagi ei märka ja võltsisid ühte valitsuse otsust,“ rääkis Tarand. „Ent kogemata jäi silm peale mul ja sellest tõusis ka väike skandaalike, mida ajakirjanduses küll polnud.“
  Tarand meenutas, kuidas ta palus riigikantselei juhtidel nende ametnikega see asi korda ajada. „Minu viga oli see, et ma ei kontrollinud seda asjade klaarimise täideviimist,“ nentis Tarand. Ta lisas, et nendest ametnikest sai alguses maadevahetuse skandaal. „Kui ma oleks seda kontrollinud, oleks see skandaal ehk ära jäänud.“ Tema hinnangul oleks tulnud need ametnikud mõneks ajaks vangi panna.
  Pärast kulus kaheksa aastat sellega sekeldamisele, võitsid ainult ehk advokaadid, nentis Tarand.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.