• Jaga lugu:

  EL tahab vältida suurt hinnalangust

  Euroopa Komisjoni otsus aidata Vene sanktsioonidest kannatavaid põllumehi on varemgi kasutatud meede, märkis põllumajandusministeeriumi esindaja Erkki Miller.

  „Olemasoleva informatsiooni puhul saame öelda, et tegemist on puu- ja köögiviljasektoris ka varem kasutust leidnud värske puu- ja köögivilja turult tagasivõtmise või turule mitte panemise meetmega. Eesmärk on vältida suurt hinnalangust olukorras, kus pakkumine ületab ajutiselt oluliselt nõudlust, mille tulemus on ebanormaalselt madalad hinnad," selgitas Miller, kes on põllumajandusministeeriumi taimekasvatussaaduste büroo juhataja põllumajandusturu korraldamise osakonna juhataja ülesannetes.
  Milleri sõnul on Eestile oluline, et need meetmed rakenduvad, sest see vähendab ohtu ebanormaalseteks hinnakõikumisteks siinsel turul. Ta lisas, et toetusmeetme täpsed tingimused selguvad, kui Euroopa Komisjon on esitanud vastava delegeeritud õigusakti. See peaks juhtuma käesoleva nädala jooksul.
  Euroopa Komisjon teatas täna esimestest abimeetmetest seoses Venemaa kehtestatud sanktsioonidega. Alates tänasest kuni novembri lõpuni toetatakse puu- ja köögiviljade turult ära võtmist. Selle jaoks eraldatakse ELi põllumajandussektori kriisireservist 125 miljonit eurot.Euroopa Komisjon kaalub abimeetmete rakendamist ka teistes sektorites.
  2013. aastal eksportis EL Venemaale 1,26 miljardi euro väärtuses puuvilju ja 770 miljoni euro väärtuses köögivilja. Piima- ja lihatooteid müüdi Venemaale vastavalt 1,5 miljardi ja 1,6 miljardi ning kala 153 miljoni euro väärtuses.
  2013. aastal imporditi Eestisse 29 400 tonni köögivilju 24,16 miljoni euro väärtuses. Neist 98% toodi Euroopa Liidust. Nõutuim kaup oli tomat, mille osakaal moodustas 51% impordi väärtusest. Eestist eksporditi 2013. aastal 2200 tonni köögivilju 2,45 miljoni euro väärtuses, millest 95% läks EL siseturule. Enim eksporditi salatit (53%) ja kurki (29%).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.