Paet: Putini sanktsioonidest kaotab Vene tarbija

1321-aripaev 07. august 2014, 10:59

Välisminister Urmas Paet märkis, et Venemaa kehtestatud sanktsioonide üheks kaotajaks on Vene tarbija, kelle jaoks muutub edaspidi põllumajandustoodete hind ja kvaliteet.

Paet märkis Eesti Päevalehe tellimusel kirjutatud arvamusloos, et Venemaa otsus panna piirangud Euroopa Liidu riikide, USA ja teiste suhtes, kes on Venemaale sanktsioonid kehtestanud, oli ettearvatav, kuid samas on tähelepanuväärne, et kui lääneriikide sanktsioonid on peamiselt millegi müümise või tarnimise keeld, siis Venemaa loobub põllumajandustoodete ostmisest.

"Selle otsuse praktilist konkreetset mõju on võimatu määrata enne, kui ei ole tehtud täpsemat otsust näiteks kaubagruppide ja muude detailide osas. Eks Venemaa üritab selle otsuse abil turgutada ka oma põllumajandust ning leida ka uusi poliitiliselt sobivamaid partnereid, aga see kõik võtab isegi õnnestumise korral päris palju aega," kirjutas Paet.

Tema sõnul ei ole välistatud, et Venemaa võib oma piiranguteotsust laiendada ka muudele kaupadele ja/või teenustele. "Piirates mingite kaupade ja teenuste ostmist lääneriikidest peab Venemaa paratamatult tegema järeleandmisi kvaliteedis ja kindlasti ka kvaliteedi ja hinna suhtes, kui ta neile kaupadele kuskilt asendust otsibVastasel korral poleks neid kaupu ja teenuseid ka seni lääneriikidest ostetud. Selle tulemusel on kannataja Vene tarbija," märkis välisminister Eesti Päevalehe arvamusloos.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2014, 15:23
Otsi:

Ava täpsem otsing