• Jaga lugu:

  Eesti sai riigiabiloa taastuvenergiatasude muutmiseks

  Paldiski tuulepark.Foto: Erik Prozes

  Eesti sai Euroopa Komisjonilt rohelise tule taastuvenergia ja tõhusa koostootmise režiimil toodetud elektrienergia toetusskeemi muutmiseks, mis lubab jätkata riigikogus elektrituruseaduse eelnõu menetlemist.

   Majandus- ja taristuminister Urve Palo sõnul seab positiivne riigiabi otsus toetuse saajatele tululae ning seob taastuvenergia toetuse maksmise Eesti võetud eesmärgiga toota aastaks 2020 17,6% tarbitavast elektrienergiast taastuvatest allikatest. „See muudab tänaseid taastuvenergia toetusskeeme paindlikumaks ja välistab ülekompenseerimise“ lisas ta.Muudetud toetusskeemiga saavad taastuvenergia uued tootjad toetust vaid siis, kui tekib puudujääk taastuvenergiast elektrienergia tootmise eesmärgist. Riigi 2020. aasta taastuvelektri eesmärgist puudu jäävad kogused on plaanis täita läbi Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi korraldatud vähempakkumise, mis garanteerib riigi taastuvelektri eesmärkide täitmise vähima võimaliku kuluga elektritarbijale.Seaduseelnõu teine lugemine peatati 27. veebruaril 2013, kuniks eelnõus kavandatud muudatused on saanud heakskiidu Euroopa Komisjonilt. Toetusskeemi muutmise kavatusest teavitas riik Euroopa Komisjoni 2012. aasta lõpus.Hetkeseisuga moodustab taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia 14,3% elektrienergia kogutarbimisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.