Marge Väikenurm • 4. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Putin lubas koju naasvale kapitalile amnestiat

Venemaa president Vladimir Putin täna Kremlis kõnet pidamas.  Foto: EPA

Oma aastakõnes kutsus Putin üles Vene kapitali koju tulema, lubades sellele omamoodi puutumatust - et maksuamet ja õiguskaitseorganid ei hakka uurima selle päritolu.

Putini sõnul kavatseb Venemaa leida äripartnereid nii läänest kui idast, samas ei ole plaanis katkestada suhteid Euroopa Liidu ja Ühendriikidega. Küll aga tasub laiendada suhteid Lõuna-Ameerika mandril, samuti jätkata tööd Lähis-Idas ja Aafrikas.

Putin lisas kõnes, et väikeettevõtetele, kellel ei ole viimastel aastatel rikkumisi olnud, võiks anda puhkust riigi ja omavalitsuste kontrollist. Samuti võiks leevendada maksukoormust, just alustavate ettevõtete oma, nii et ei peaks kaks aastat makse tasuma.

Aplausi pälvis Putini mõte anda nö amnestiat kapitalile, mis naaseb välismaalt Venemaale. "See tähendab, et kui inimene legaliseerib oma raha ja vara Venemaal, saab ta õigusgarantii, et teda ei jooksutata erinevaid organeid, eriti õigusorganeid pidi. Temalt ei uurita kapitali päritolu ja allikate kohta, ta ei satu kriminaalse või administratiivse uurimise alla ning maksuamet ja õiguskaitseorganid ei esita talle küsimusi."

Putin pani ka ette anda Vladivostokile vabasadama staatus, nagu on näiteks Sevastopolil.

Venemaa seisab Putini sõnul silmitsi välisvaluuta vähenemisega, mille tagajärjel nõrgeneb ka rubla. Seega ootab ta keskpangalt ja valitsuselt, et need võtaksid vastu karmid meetmed, et takistada spekulante, kes mängivad Vene valuutaga.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt