Putin lubas koju naasvale kapitalile amnestiat

04. detsember 2014, 13:16
Venemaa president Vladimir Putin täna Kremlis kõnet pidamas.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141204/NEWS/141209844/AR/0/AR-141209844.jpg

Oma aastakõnes kutsus Putin üles Vene kapitali koju tulema, lubades sellele omamoodi puutumatust - et maksuamet ja õiguskaitseorganid ei hakka uurima selle päritolu.

Putini sõnul kavatseb Venemaa leida äripartnereid nii läänest kui idast, samas ei ole plaanis katkestada suhteid Euroopa Liidu ja Ühendriikidega. Küll aga tasub laiendada suhteid Lõuna-Ameerika mandril, samuti jätkata tööd Lähis-Idas ja Aafrikas.

Putin lisas kõnes, et väikeettevõtetele, kellel ei ole viimastel aastatel rikkumisi olnud, võiks anda puhkust riigi ja omavalitsuste kontrollist. Samuti võiks leevendada maksukoormust, just alustavate ettevõtete oma, nii et ei peaks kaks aastat makse tasuma.

Aplausi pälvis Putini mõte anda nö amnestiat kapitalile, mis naaseb välismaalt Venemaale. "See tähendab, et kui inimene legaliseerib oma raha ja vara Venemaal, saab ta õigusgarantii, et teda ei jooksutata erinevaid organeid, eriti õigusorganeid pidi. Temalt ei uurita kapitali päritolu ja allikate kohta, ta ei satu kriminaalse või administratiivse uurimise alla ning maksuamet ja õiguskaitseorganid ei esita talle küsimusi."

Putin pani ka ette anda Vladivostokile vabasadama staatus, nagu on näiteks Sevastopolil.

Venemaa seisab Putini sõnul silmitsi välisvaluuta vähenemisega, mille tagajärjel nõrgeneb ka rubla. Seega ootab ta keskpangalt ja valitsuselt, et need võtaksid vastu karmid meetmed, et takistada spekulante, kes mängivad Vene valuutaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2014, 13:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing