• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vitsur: hiinlased tahaksid samasugust omaturukaitset

  Majandusteadlane Heido VitsurFoto: Andres Haabu

  Majandusteadlase Heido Vitsuri sõnul valitseb Venemaal omaturukaitse, mida ka hiinlased ihkaksid.

  Putin vihjas Vitsuri sõnutsi oma kõnes, et sanktsioonid on Venemaale loonud erakordsed võimalused. Nüüd on Venemaal nii tugev omaturukaitse, millest hiinlased ei oska unistadagi.
  Rubla kursi alanemise tõttu on tekkinud head investeerimisvõimalused. “Venemaal tootmise püstipanemine on üsna paljulubav, ega Mercedes ei raja asjata praegu tehaseid Venemaale, kus on odav toota,” rääkis Vitsur.
  Kõne ise oli Vitsuri hinnangul ootuspärane, isegi amnestiast ja selle vajadusest on juttu olnud. “Kuna sellest on räägitud, siis ei tea, kui usutav see on. Selge aga on, et mingi mõju sel sammul oleks. Nii mõnigi tooks kapitali Venemaale, kui oleks kindlus, et see raha säilib. Olukord on makroökonomistile huvitav.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Aasia aktsiaturud on langemas
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on täna langenud, sest bitcoini hinnarekordi ja USA aktsiaturgude tõusuga seotud optimism leevenes ja seda hakkasid asendama värsked mured Hiina kinnisvarasektori pärast, vahendab Reuters.
Ehitushinnad on aastaga kasvanud 12 protsenti
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Ehitusplatsil tekkivad kulud hüppasid kvartaliga 5 ja aastatagusega võrreldes 11,8%, üle kahe kolmandiku hinnatõusust tuli ehitusmaterjalide hinnakasvust.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.