Marge Väikenurm • 4. detsember 2014 kell 13:25

Vitsur: hiinlased tahaksid samasugust omaturukaitset

Majandusteadlane Heido Vitsur  Foto: Andres Haabu

Majandusteadlase Heido Vitsuri sõnul valitseb Venemaal omaturukaitse, mida ka hiinlased ihkaksid.

Putin vihjas Vitsuri sõnutsi oma kõnes, et sanktsioonid on Venemaale loonud erakordsed võimalused. Nüüd on Venemaal nii tugev omaturukaitse, millest hiinlased ei oska unistadagi.

Rubla kursi alanemise tõttu on tekkinud head investeerimisvõimalused. “Venemaal tootmise püstipanemine on üsna paljulubav, ega Mercedes ei raja asjata praegu tehaseid Venemaale, kus on odav toota,” rääkis Vitsur.

Kõne ise oli Vitsuri hinnangul ootuspärane, isegi amnestiast ja selle vajadusest on juttu olnud. “Kuna sellest on räägitud, siis ei tea, kui usutav see on. Selge aga on, et mingi mõju sel sammul oleks. Nii mõnigi tooks kapitali Venemaale, kui oleks kindlus, et see raha säilib. Olukord on makroökonomistile huvitav.”

Hetkel kuum