• Jaga lugu:

  Starman ostab Leedu suurima kaabel-TV operaatori

  Gert Tiivas laiendab Starmani haaret.Foto: Erik Prozes, Äripäev

  Eesti telekommunikatsiooniettevõte Starman ostab Leedu suurima kaabel-TV operaatori Cgates. Tehingu käigus investeerib East Capital Starmanisse täiendavalt ligi 23 miljonit eurot ja East Capitali osalus Starmanis suureneb 62 protsendini.

  Cgates on Leedu suurim oma kaablivõrgu baasil televisiooni- ning internetiteenust pakkuv ettevõte, mille võrk ulatub 300 000 koduni 12 eri linnas. Cgatesi televisiooniteenusel on 125000 klienti ja internetiteenusel 70000 klienti. Ettevõtte müügitulu ulatus 2013. aastal 15,2 miljoni euroni ja EBITDA marginaal 44,7 protsendini.

  AS Starman on Eesti telekommunikatsiooniettevõte, mille teenuseid kasutab iga kolmas Eesti kodu. Ettevõte pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. 1992. aastal tegevust alustanud Starman annab tööd rohkem kui 300-le inimesele. Starmani käesoleva aasta 9 kuu müügitulu ulatus 24,9 miljoni euroni, mis on 10,8 protsenti enam kui eelmise aasta samal ajal. Ettevõtte maksude ja kulumi eelne ärikasum EBITDA ulatus samal ajal 12,1 miljoni euroni, mida on 12 protsenti enam kui mullu.

  East Capital Explorer on Rootsi ettevõtte, mille eesmärk on investeerida sellistesse kasvavatesse sektoritesse nagu jaekaubandus, tarbekaubad, finantsvahendus ning kinnisvara. East Capital Explorer on noteeritud NASDAQ OMX börsil Stockholmis.

  Reedel, 19. detsembril sõlmitud ostu-müügitehingu käigus omandab Starman 100-protsendilise osaluse Cgates'is, teatas ettevõte. Osaluse müüjateks on SEB Venture Capital, SEB-ga seotud pensionifondid ja USA päritolu investeerimisettevõte Advanced Broadband.
  Tehingut, mille väärtus ulatub 56,3 miljoni euroni, finantseeris East Capital Explorer koos SEB ja Swedbankiga. Tehingu käigus investeerib East Capital Starmanisse täiendavalt ligi 23 miljonit eurot ja East Capitali osalus Starmanis suureneb 62 protsendini.
  Starmani teatel jätkab Cgates iseseisva firmana oma tänase kaubamärgi all. Uus omanik ei näe vajadust järskudeks muutusteks ettevõtte juhtimises või tegevuses.
  Osa laienemisplaanist
  Starmani juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul on tegu esimese sammuga Starmani strateegias laiendada oma tegevust lisaks Eestile ka teistesse Balti riikidesse. Tiivel näeb Starmani ja Cgates'i tegevuste ühtlustamises olulist sünergiat, alates  tootearendusest kuni programmide sisseostuni.
  “Nii Starman kui Cgates on hästi toimivad firmad, mis on vabaturu tingimustes suutnud edukalt konkureerida endiste riiklike monopolidega. Usun, et antud tehing mõjub positiivselt Leedu telekomiturule tervikuna, sest meie kindel eesmärk on jätkata Cgatesi teenuste arendamist ja pakkuda klientidele kõige uuemaid video-on-demand (VOD) ning tänavu kõikjal maailmas võidukäiku tegevaid multiscreen lahendusi,” lausus Tiivel. Starmani nõukogu esimees Gert Tiivas lausus, et Cgatesi ost on tänavu üks suuremaid erakapitali M&A tehinguid Balti riikides ja loogiline jätk mullusele enamusosaluse ostmisele Starmanis. “Investoritena näeme Starmani ja Cgates'i tegevuses olulisi ärilisi sünergiavõimalusi, mis mõjutavad positiivselt mõlema ettevõtte tulemusi. Cgates paistab silma hea juhtkonna ning tugevate finantsnäitajate poolest. Näeme suurt potentsiaali ka ettevõtte tegevusvaldkonnas, sest kiired ja kindlad kommunikatsioonilahendused muutuvad kodudes järjest olulisemaks,” lausus Tiivas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
BP teenis suure kasumi ning maksab kopsakat dividendi
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Suurbritannia naftafirma BP suurendas dividende ning aktsiate tagasioste, samuti suudeti teises kvartalis teenida oodatust rohkem kasumit, mis pani aktsia kiiresti tõusma, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.