Starman ostab Leedu suurima kaabel-TV operaatori

22. detsember 2014, 09:30
Gert Tiivas laiendab Starmani haaret.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141222/NEWS/141229989/AR/0/Gert-Tiivas.jpg

Eesti telekommunikatsiooniettevõte Starman ostab Leedu suurima kaabel-TV operaatori Cgates. Tehingu käigus investeerib East Capital Starmanisse täiendavalt ligi 23 miljonit eurot ja East Capitali osalus Starmanis suureneb 62 protsendini.

Reedel, 19. detsembril sõlmitud ostu-müügitehingu käigus omandab Starman 100-protsendilise osaluse Cgates'is, teatas ettevõte. Osaluse müüjateks on SEB Venture Capital, SEB-ga seotud pensionifondid ja USA päritolu investeerimisettevõte Advanced Broadband.

Tehingut, mille väärtus ulatub 56,3 miljoni euroni, finantseeris East Capital Explorer koos SEB ja Swedbankiga. Tehingu käigus investeerib East Capital Starmanisse täiendavalt ligi 23 miljonit eurot ja East Capitali osalus Starmanis suureneb 62 protsendini.

Starmani teatel jätkab Cgates iseseisva firmana oma tänase kaubamärgi all. Uus omanik ei näe vajadust järskudeks muutusteks ettevõtte juhtimises või tegevuses.

Osa laienemisplaanist

Starmani juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul on tegu esimese sammuga Starmani strateegias laiendada oma tegevust lisaks Eestile ka teistesse Balti riikidesse. Tiivel näeb Starmani ja Cgates'i tegevuste ühtlustamises olulist sünergiat, alates  tootearendusest kuni programmide sisseostuni.

“Nii Starman kui Cgates on hästi toimivad firmad, mis on vabaturu tingimustes suutnud edukalt konkureerida endiste riiklike monopolidega. Usun, et antud tehing mõjub positiivselt Leedu telekomiturule tervikuna, sest meie kindel eesmärk on jätkata Cgatesi teenuste arendamist ja pakkuda klientidele kõige uuemaid video-on-demand (VOD) ning tänavu kõikjal maailmas võidukäiku tegevaid multiscreen lahendusi,” lausus Tiivel.
 
Starmani nõukogu esimees Gert Tiivas lausus, et Cgatesi ost on tänavu üks suuremaid erakapitali M&A tehinguid Balti riikides ja loogiline jätk mullusele enamusosaluse ostmisele Starmanis. “Investoritena näeme Starmani ja Cgates'i tegevuses olulisi ärilisi sünergiavõimalusi, mis mõjutavad positiivselt mõlema ettevõtte tulemusi. Cgates paistab silma hea juhtkonna ning tugevate finantsnäitajate poolest. Näeme suurt potentsiaali ka ettevõtte tegevusvaldkonnas, sest kiired ja kindlad kommunikatsioonilahendused muutuvad kodudes järjest olulisemaks,” lausus Tiivas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. December 2014, 09:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing