Äripäev • 23 juuni 2015

Sulling, Sõerd ja Lauri ei toetanud maksupaketti

Endised ministrid Anne Sulling (vasakul) ja Maris Lauri ei toetanud koalitsiooni pakutud maksude kobareelnõud.  Foto: Andras Kralla

Enne maksude kobareelnõu hääletamist teatasid reformierakondlased Maris Lauri, Anne Sulling ja Aivar Sõerd erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et nad ei saa maksupaketti toetada, kirjutab Delfi.

"Valitsusliidu leppe katteallikad ei arvesta Eesti konkurentsivõime olukorda, kus majanduse kasvu trend on madal," seisis Lauri, Sullingu ja Sõerdi kirjas, mis saadeti ligikaudu 40 erakonnakaaslasele.

Kirjas märgiti, et madalapalgaliste maksutagastust soosib ümbrikupalkade maksmist ja loob teatud palgavahemikus palgatõusule vastupidise motivatsiooni, mistõttu soovitatakse selle asemel rakendada kiiremat tulumaksuvaba miinimumi tõusu. Juttu on ka hotellide käibemaksu tõusust, mille puhul küsitakse, kas on mõistlik panustada konkurentsivõime vähendamisse ühes olulises majandussektoris, mis on avatud välisele konkurentsile.

Kiri lõppes tõdemusega, et allakirjutanud ei saa maksupaketti toetada, väidetavalt oli kolmiku taga veel palju mõjukaid reformierakondlasi, kes olid Rõivase ja ta kaaslaste tegutsemisele punast kaarti näidanud.

Loe pikemalt Delfist.

Hetkel kuum