Pille Ivask • 27. juuli 2015 kell 5:26

Pearson tahab Economisti müüa

The Economist  Foto: epa

Pearson Plc, kes möödunud nädalal teatas, et müüb ärilehte Financial Times välja andva Financial Times Groupi Jaapani meediakompaniile Nikkei, plaanib nüüd müüa poole ajakirja Economist väljaandjast Economist Groupist, vahendab CNBC.

Pearson pole müügi kohta midagi ametlikku küll öelnud, ent asjaga kursis olevate inimeste sõnul on Pearsoni osalus Economist Groupis väärt 400 miljonit naela. Pearson müüks oma osaluse teistele Economist Groupi aktsionäridele.

Ühe asjaosalise sõnul on võimalikud ostjad Schroders, Cadburys või Rothschilds. Tehingu osas jõutakse kokkuleppele selle suve jooksul.

Economist Groupi möödunud aasta ärikasum oli 60 miljonit naela.

Pearson keeldus võimalikku müüki kommenteerimast.

Hetkel kuum