Äripäev • 10. august 2015 kell 5:30

Ööbivate turistide arv juunis vähenes

Endla turismitalu.  Foto: Meeli Küttim

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2015. aasta juunis 323 500 turisti, mis oli 4% vähem kui eelmise aasta juunis, teatas statistikaamet. Vähenes välis- ja suurenes siseturistide arv.

Majutusettevõtetes peatus 210 500 välisturisti ehk 7% vähem kui eelmise aasta juunis. Üle poole turistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt.Juunis vähenes Soome ja Venemaa turistide arv majutusettevõtetes vastavalt 5% ja 31%. Soome turistide arv vähenes viiendat kuud järjest, Venemaa turistide arv on vähenenud tänavu kõigil kuuel kuul. Läti turistide arv suurenes 7%.

Eesti turismi suurematest partnerriikidest saabus eelmise aasta juuniga võrreldes rohkem turiste Suurbritanniast (3%), vähem turiste saabus Saksamaalt (4%), Leedust (3%) ja Rootsist (12%). Jätkuvalt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv.

35% majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 113 000, mida oli 2% rohkem kui eelmise aasta juunis.65% siseturistidest olid puhkusereisil ja 21% tööreisil. 24% siseturistidest peatus Harju maakonna, 12% Pärnu maakonna ja 9% Tartu maakonna majutusettevõtetes. Harju ja Tartu maakondade majutusettevõtetes peatus rohkem siseturiste kui eelmise aasta juunis, Pärnu majutusettevõtetes siseturistide arv aga vähenes 10%.

Juunis pakkus külastajatele teenust 1274 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 21 900 tuba ja 51 800 voodikohta. Täidetud oli 47% tubadest ja 39% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ning jäi mullusele tasemele. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem Harju maakonnas, kus ööpäev majutusettevõttes maksis 41 eurot. Pärnu maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 34 eurot ja Tartu maakonnas 30 eurot.

Hetkel kuum