• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ossinovski: olen väga mures

  Oleg Ossinovski Skinest sattus Lätis raudtee altkäemaksuskandaali.Foto: Raul Mee, Äripäev

  Oleg Ossinovski tunnistas Läti Televisooni saates „De Facto“, et on puhkenud skandaali tõttu mures.

  Viimasel ajal avalikkuse eest varju hoidva Eesti rikkaima ärimehe Oleg Ossinovski tabasid Läti Televisooni ajakirjanikud juhuslikult Riia tänavalt oma advokaadi Saulvedis Varpinši seltsis. Ta ütles, et ei saa kaasust täpsemalt kommenteerida, kuid tunnistas, et elab toimuvat sügavalt üle. „Ma väga muretsen selle pärast, mis juhtus. Muretsen väga Ugise (Läti Raudtee endine juht Ugis Magonis on vahistatud – toim) pärast. Arvan, et uurimine selgitab kõik. Ma ei tea kõiki detaile, kuid mulle tundub, et see lõpeb hästi. Tõsi, siin on väga palju emotsioone,“ rääkis Ossinovski.
  "De Facto" andmetel on Läti korruptsioonivastase võitluse büroo KNAB töötajad Ossinovskiga küll kohtunud, kuid ametlikku staatust selles juhtumis pole talle endiselt omistatud. Samas tunnistas Ossinovski Lätis palgatud advokaat Varpinš, et just Ossinovski andis Ugis Magonisele raha, kuid lisas, et tegu oli kahe osapoole vahelise tehinguga. „See oli kahe eraisiku vaheline tehing. KNABi hinnangul on seal altkäemaksu võtmise ja andmise tundemärke. Kellel on õigus, näitab aeg,“ rääkis Varpinš.
  Küsimusele, miks tehing tehti sularahas, mitte ülekandega, vastas advokaat: „Sularahas? On tehinguid, kus üks pool soovib näha sularaha, kuid ka selles küsimuses selgitab KNAB välja, kas midagi on rikutud – maksmata on jäänud mingid maksud, kuid vähemalt mitte Ossinovski poolt.“
  Ossinovski on kohtunud Magonisega ka varem. Näiteks oli Eesti esirikkur üks külalistest Läti Raudtee endise juhi uhkel juubelipeol, mis peeti Rundali lossis, kuid pole avalikustanud, mida ta kingiks tõi. „Kui te arvate, et see oli üle mõistuse kallis kingitus, siis muidugi mitte. Kingitus oli tagasihoidlik. Me oleme kõik tagasihoidlikud inimesed,“ ütles Ossinovski. 
  Kõnealune sünnipäev pälvis Lätis palju tähelepanu, kuna teiste hulgas osales sellel ka USAs musta nimekirja kantud Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin.
  Ossinovski ja Magonisega seotud skandaal puhkes augusti alguses, kui 6. augusti öösel vahistati Läti Raudtee endine juhatuse esimees Ugis Magonis, keda kahtlustatakse 500 000eurose altkäemaksu võtmises. Selle summa eest olevat ta sõlminud tehingu Oleg Ossinovskile kuuluva ettevõttega Skinest nelja kasutatud veduri ostuks. Veidi hiljem selgus, et Eesti ametivõimud otsisid samal nädalal läbi ka Ossinovski Tallinna tööruumid. Oleg Ossinovskile pole ametlikult ühtegi süüdistust esitatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.