Äripäev • 28. september 2015 kell 12:15

Ministeeriumi asekantsler rikkus korruptsioonivastast seadust

Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil  Foto: Andres Haabu

Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil lahkub 1. oktoobrist omal soovil ametist, kuna läks kultuuriministeeriumi kantsleri Paavo Nõgene sõnul vastuollu nii seaduse kui ka eetiliste normidega.

„Kultuuriministeeriumi plaanipärane audit tuvastas asekantsleri ametikohast tulenevate tööülesannete täitmise eest täiendava regulaarse lepingulise tasu saamise Spordikoolituse ja Teabe Sihtasutuselt,“ selgitas Nõgene pressiteate vahendusel. „Seega on rikutud korruptsioonivastases seaduses toodud toimingupiiranguid, kuna asekantsler kuulub selle sihtasutuse nõukokku. Kokku oli sõlmitud viis samasisulist lepingulist suhet. Samuti ei olnud lepinguline kõrvaltegevus kooskõlastatud avaliku teenistuse seaduses võimaldatud kõrvaltegevusena,“ lisas Nõgene.

Tõnu Seil kahetses toimunut ning esitas lahkumisavalduse, mille kultuuriminister Indrek Saar rahuldas.

Uus spordi asekantsler leitakse konkursi abil, mille kuulutab välja riigikantselei.

Hetkel kuum