Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Apple’i guru: peaksin hakkama hoopis Eestit promoma!

  Turunduse ja juhtimise ekspert Guy KawasakiFoto: EPA

  „Kui ma peaksin Eestis esinema, siis alustaksin oma etteastet fotoga endast Eesti e-residentsust tegemas,“ ütles Apple’i endise promojana tuntud Guy Kawasaki eile Helsingis Nordic Business Forumil Äripäevale.

  Guy Kawasaki oli hetk tagasi saalis 5500 inimesele rääkinud, et iga hea esitluse või kõne algus peab olema suunatud just sellele auditooriumile, kellele kõneled. Ta näitas soomlastele esimese slaidina pilti oma pojast koos Soome jäähokitähe Teemu Selännega.
  Pressikonverentsil küsis Äripäev, millise personaalse sissejuhatusega pöörduks ta eestlaste poole. Küsimus tekitas Kawasakis huvi Eesti vastu. Eesti e-residentsust reklaamivaid pulte oli ta näinud konverentsi toimumispaiga fuajees. Ta hakkas uurima, kus Eesti täpselt asub, kui palju elab siin inimesi, milleks e-residentsust tarvis, kas Eesti on Bratisava lähedal, kas meil on jäähokitiim – ja kuulas huviga, et Eestis saab e-hääletada. „Võib-olla ma peaksin hakkama Eesti juhtivaks evangelistiks,“ märkis Kawasaki selle peale. Pressikonverentsi lõppedes küsis üks konverentsi korraldajatest esinejalt ukse taga, kuhu Kawasaki soovib edasi minna, ja too vastas, et Eestisse.
  Guy Kawasaki on Apple'i endine juhtiv evangelist ehk Chief Evangelist. Sellist terminit kasutavad peamiselt IT-firmad inimese kohta, kelle töökoha mõte on tekitada vaimustust brändist ja panna kliendid ise üksteisele seda soovitama. Näiteks Sten Tamkivi oli Skype’i Eesti üksuse tegevjuhina ka Skype’i Chief Evangelist maailmas.Guy Kawasaki on praegu graafilise disaini tarkvara pakkuva Canva juhtiv evangelist ja teda peetaksegi selle termini isaks, kui ta seda Apple’i päevil kasutama hakkas. Ta on kirjutanud üle kümne raamatu ja on üks maailma populaarsemaid juhtimisgurusid.
  Nordic Business Forumi juhtimiskonverentsil rääkis Kawasaki, kuidas üles ehitada ja muutuste ajal uuele kursile juhtida tõeliselt elujõulist firmat. Kawasaki hoiatas eriti teravalt lollide kuulamise eest – eriti nende lollide, kes on õnneliku juhuse tõttu elus kõrgele jõudnud ja mõjuvad usaldusväärselt.
  Küsimusele elu suurimate vigade kohta mainis Kawasaki, et ta poleks ilmselt pidanud kaks korda Apple’ist lahkuma ja talle pakutud tollal veel lapsekingades Yahoo juhi kohast loobuma.
  Nordic Business Forum on Põhjamaade suurim juhtimiskonverents, millest võtab tänavu osa ka 550 eestlast.
  Täna kirjutas Postimees, et üle 5000 e-residentidele saadetud ID-kaardi osutus vigaseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.