7. jaanuar 2016 kell 14:49

Ringkonnakohus ei aruta riigikogulaste kuluhüvitisi

Maksumaksjate liidu tegevjuht Lasse Lehis prokuratuuri otsusega ei nõustu.  Foto: Andras Kralla

Eesti Maksumaksjate Liidule saabus täna Tallinna ringkonnakohtult kohtumäärus, mille järgi jäetakse alustamata kriminaalmenetlus riigikogulaste kuluhüvitiste suhtes ning maksumaksjate liidu kaebust kriminaalmenetluse alustamata jätmise kohta ei rahuldata.

Ringkonnakohus leidis, et riigiprokuratuur on õigesti sisustanud kannatanu staatust ning sellega kaasnevat kaebeõigust. Kohus rõhutab, et kannatanule peab kahju olema tekitatud vahetult kuriteoga. Kuna käesoleval juhul ei vasta Eesti Maksumaksjate Liit kui kindlat huvigruppi kaitsva ühendusena kannatanu definitsioonile, tuleb esitatud kaebus jätta läbi vaatamata.

Maksumaksjate liidu tegevjuht Lasse Lehis on kuluhüvitamise peale kaebamist selgitanud nii: “Me ei soovi, et kedagi vangi pandaks, vaid et kord muutuks. Kriminaalmenetlus on üks võimalus survet avaldada, et autode liisimine maksumaksja raha eest ära lõpetataks. Kui see kord tulevikus muutuks, võiks probleemi lahendatuks lugeda, kuigi teatud kodanike puhul see küsimus jääb. Just nende puhul, kes siin naisele autot liisivad ja kütust ülemäära palju tarbivad. Oleks viisakas, et nad midagi tagasi maksaksid.”

Hetkel kuum