Äripäev • 12. jaanuar 2016 kell 9:15

Kuidas panna võlglased maksma?

Eestis on ligi 10 000 elatisevõlglast, kelle võlasumma ulatub 14,5 mln euroni.  Foto: Reuters/Scanpix

Kuidas panna alimendivõlglased oma lapsi üleval pidama, on tänase Äripäeva raadiosaate "Äripäev Eetris" üks teemasid.

Kuku raadios pärast kella 13 uudiseid algavas saates räägivad Äripäeva ajakirjanikud Mari Mets ja Rivo Sarapik ning kohtutäitur Urmas Tärno, miks lisandub igal aastal kohustustest kõrvale hiilivaid lapsevanemaid ning mis paneks nad oma laste eest hoolitsema

Äripäev avalikustas eelmisel nädalal pingerea rohkem kui 600 suurema elatisevõlglasega Eestis. Tegemist on samas jäämäe tipuga, sest kokku on siin ligi 10 000 elatisevõlglast, kes võlgnevad 14,5 miljonit eurot.

Samuti tuli teemat uurides välja, et igal aastal lisandub üle 1000 uue elatisevõlglase ning enamikule üksikvanematest on teiselt poolelt lapse ülalpidamist kohtu kaudu välja nõuda kontimurdev ülesanne.

Lisaks elatisele räägivad ajakirjanikud, mida õpetab möödunud nädalal Eestisse laienenud Netflix teistele ettevõtetele.

Hetkel kuum