Mait Kraun • 19. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Kaart: millised riigid kasvavad kõige kiiremini?

Hiina president Xi Jinping (paremal) ja Uganda president Yoweri Kaguta Museveni. (vasakul)  Foto: EPA

Tuntud veebileht on teinud kaardi, kus on visuaalselt näha, mis riikide majandus kasvab järgmise kümnendi jooksul kõige rohkem, vahendab MarketWatch.

Prognoositakse, et USA majandus kasvab järgmise kümnendi jooksul keskmiselt 2,58 protsenti, selgub Harvardi ülikooli andmetest. India majandus lisab iga aasta aga 6,58 protsenti, millega ollakse maailma edetabelis esimesel kohal.

Iga riigi suurus kaardil näitab tema oodatavad majanduskasvu järgmise kümnendi jooksul.  Foto: HowMuch.net

Üleval pool olev kaart, mille on loonud veebisait HowMuch.net, näitab riikide majanduskasvu visuaalselt. Mida suurem on riik kaardil, seda suurem on oodatav majanduskasv.

See on näiteks põhjus, miks Austraalia on kaardil niivõrd väike – ennustatakse, et riigi iga-aastane majanduskasv jääb järgmise kümnendi jooksul keskmiselt 1,07 protsendi juurde. Hiina on aga näiteks väiksem kui Mosambiik.

Lisaks Indiale kasvab majandus kiiresti ka Ida-Aafrikas. TOP 10 prognoositava majanduskasvuga riikide hulgast on viis just sellest regioonist. Ugandale prognoositakse näiteks 6,04 protsendi suurust majanduskasvu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum