Äripäev • 3. veebruar 2016
Jaga lugu:

Äripäeva lugu sai Bonnieri preemia nominendiks

Sel korral taas Bonnieri preemiale kandideeriv Äripäeva ajakirjanik Piret Reiljan on preemia võitnud varem kolmel korral.  Foto: Andras Kralla

Bonnieri preemia žürii teatas täna, millised kolm uurivat lugu möödunud aastast kandideerivad tänavusele preemiale, nende hulgas on ka Äripäevas ilmunud lugude seeria.

Üks tänavuse Bonnieri preemia nominentidest on Äripäeva esitatud Piret Reiljani, Koit Brinkmanni ja Katariina Krjutškova artiklid "Kütuseärimeeste uued nipid", "Kütusesegajad tahavad vallutada Aasia ja Aafrika" ning "Rosimannus väljus Tomingase kütuseärist".

Artikliseerias avalikustati, kuidas Reformierakonna ja sotside valitsusliidu otsustest sai kasu ärimeeste grupp, kes oli ka seotud koalitsioonikõnelustel osalenud Rain Rosimannusega. Pärast artikli ilmumist taandus Rosimannus kirjeldatud kütuseärist ning käivitus debatt seaduse muutmise vajadusest, et panna kinni Taavi Rõivase esimese valitsuse poolt kütusesegajatele tekitatud maksuauk.

Teine nominent on Eesti Ekspressi esitatud Tarmo Vahteri, Mikk Salu ja Margus Järve artiklid IRLiga seotud poliitperekonna pangaarvete saladustest.

Kolmas nominent on Eesti Päevalehes ilmunud Tuuli Jõesaare artiklisari MMSi-skandaalist.

2015. aasta parimad uurivad lood valis žürii, kuhu kuulusid Äripäeva, Postimehe, Eesti Ekspressi, Eesti Päevalehe, Maalehe ja Õhtulehe peatoimetajad ning Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuht. Võitja avalikustatakse veebruari lõpus.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum