Harry Tuul • 18. veebruar 2016 kell 6:42

Ettevõtjad paluvad riigilt 10 000 ingliskeelse koolikoha loomist

Idufirmas Pipedrive töötav Tiit Paananen tegi ettepaneku võtta eesmärgiks luua Eestisse 10 000 inglisekeelset koolikohta   Foto: Andres Haabu, Äripäev

Eesti idufirmad ootavad riigilt tuhandete inglisekeelsete koolikohtade tekitamist, et sinna saaksid õppima asuda Eestisse meelitatavate välismaa talentide lapsed.

Koolikohtade tekitamise mõtte käisid Eesti idufirmade esindajad välja veebruari alguses ettevõtlusminister Liisa Oviiriga kohtudes, vahendas tehnoloogiaportaal Geenius. Nende sõnul on välismaa talentide Eesti idufirmadesse palkamise puhul just vastuvõetava hinnaga inglisekeelsete koolikohtade puudumine üks suuremaid probleeme.

Endine Skype Eesti juht ning praegu idufirmas Pipedrive töötav Tiit Paananen tegi ettepaneku võtta eesmärgiks luua Eestisse 10 000 inglisekeelset koolikohta ning pöörata praegune probleem võimaluseks. See annaks tema sõnul välistalentide meelitamisel kasutada koolikohtade olemasolu ühe argumendina, miks välistöötajad võiksid Eestisse kolima.

Loe pikemalt portaalist Geenius.

Hetkel kuum