Välisminister Kaljurand külastab ettevõtjatega maakera kuklapoolt

29. veebruar 2016, 14:15
Välisminister Marina Kaljurand.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160229/NEWS/160229784/AR/0/marina-kaljurand.jpg

Tänasest 4. märtsini viibib välisminister Marina Kaljurand koos Soome välisministri Timo Soiniga ühisvisiidil Austraalias ning Uus-Meremaal. Välisministrid kohtuvad mõlema riigi liidritega, Eesti avab saatkonna Canberras ning toimuvad ühised äriseminarid nii Canberras, Sydneys kui ka Aucklandis.

Eesti ja Soome välisministritega on visiidil kaasas riigikogu väliskomisjoni ja Eesti-Austraalia ning Uus-Meremaa parlamendirühma liige Keit Pentus-Rosimannus ning 25-liikmeline Eesti ja Soome ettevõtjate delegatsioon. Eesti ettevõtjate delegatsiooni kuuluvad Albit Partner Pty Ltd, Erply Australia, Guardtime AS, North Sea Lubricants Australia Pty, Ltd, Tavex Group’i, TipTipTap OÜ, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja esindajad.

Eesti ja Soome välisminister avavad Austraalia innovatsiooni abiministri Wyatt Royga innovatsioonifoorumi, kohtuvad Austraalia kaubandusministri Steven Ciobo ning varivalitsuse välisministri Tanya Pliebersekiga. Välisminister Kaljurannal on Canberras plaanis veel kohtumine Austraalia IT abiministri Angus Tayloriga ning ta külastab Austraalia küberjulgeoleku keskust. Samuti kohtub Kaljurand Austraalia parlamendi väliskomisjoni esimehe Teresa Gambaro ning Vaikse ookeani saareriikide suursaadikutega.

Sydneyst suunduvad Eesti ja Soome välisminister edasi visiidile Uus-Meremaale, kus viibivad 3.-4. märtsini Aucklandis. Välisministrid kohtuvad Uus-Meremaa välisministri Murray McCully, kaubandusminister Todd McClay ning majandusarengu, IT ja sideminister Steven Joyce'iga. Välisministrid avavad Aucklandis ühise innovatsioonifoorumi. Kaljurand peab ka Aucklandi Ülikoolis kõne, mis keskendub küberjulgeoleku rollile rahvuslikus välis- ja kaitsepoliitikas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. February 2016, 14:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing