Kadi Neemre • 3. märts 2016
Jaga lugu:

Exxoni tegevjuht: nafta hind on ettevõtetele kahjumlik

Foto: EPA

Exxon Mobili tegevjuht ja juhatuse esimees Rex Tillerson sõnas, et nafta tootmine praeguse hinnataseme juures tagab vaid tagasihoidliku kasumi ning ettevõttetel on üha vähem soovi seda teha, kuna nende ressursid on rohkem väärt.

“Meie arenduskulud Permianis maksavad ligikaudu 10 dollarit barreli eest; Bakkenis aga 11 dollarit. Meie sularaha kulu on 10 dollarit,” sõnas ta.

Tema arvates võiks barreli hind maksta vähemalt 40 dollarit, et see oleks ettevõtetele kasumlik.

Viimati maksis WTI toornafta üle 40 dollari detsembris. Alates sellest ajast on hinnad olnud 30 dollari piiril ning käinud ära ka 20 dollari juures.

Alates sellest ajast saadik on USA nafta hinnad teinud enam kui 25% hüppe ning eile maksis nafta barrel 34,66 dollarit. Hoolimata kasvust on nafta hind jätkuvalt enam kui 65% madalam võrreldes 2014. aasta juuni tasemega.

“Volatiilsus jääb veel mõneks ajaks kestma, kuid seda senisest väiksemal määral,” sõnas Tillerson.

Tillersoni sõnul võib mitmetes USA osariikides nagu Texas ja Houston märgata paljusid seismajäänud naftapuurtorne, mis veel pool aastat tagasi töötasid täistuuridel ning tõid osariikide majandusele kasu.

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum