Marta Jaakson • 11. märts 2016
Jaga lugu:

Tartu Mill: Lätis on arusaamatu lugu

Tartu Milli omaniku ja tegevjuhi Uuno Lausingu sõnul pole Läti maksuamet firmale veel nõuet avaldanud.  Foto: Jassu Hertsmann

Tartu Milli üks omanikke ja tegevjuht Uuno Lausing märkis, et on ka ise äraootaval seisukohal, miks täpsemalt Läti maksuamet nende Läti tütarettevõtte Dobeles Dzirnavnieksi varad arestis.

„On kahetsusväärne, et selline asi juhtus. Me ei ole ühtegi maksu jätnud maksmata ja ei ole maksetega hilinenud. Siiamaani ei ole meile nõuet esitatud,“ rääkis Lausing.

Ta lisas, et nemad kuulsid arestimisest meedia kaudu. Tema sõnul on praegu Läti tütarfirma juht Läti maksuametis kuulamas, millega täpsemalt tegu. Lausing loodab, et siis saab ka selgemaks, milles asi.

Küll aga oli talle teada, et Läti maksuamet viitas sellele, et asi puudutab Läti tütarfirmale kaupa müünud ettevõtete käibemaksu tasumist. Väidetavalt on hoopis nemad jätnud riigile käibemaksu tasumata.

„Eks see on pikk protsess ja selge, et me selle asja pikas perspektiivis lahendame. 2,2 miljonit eurot ei ole selline asi, mis meie igapäevatööd ohustaks,“ nentis Lausing. "Selline arusaamatu lugu on."

Unknown body type: x-im/content-part infopank

Läti maksuamet arestis Tartu Milli tütarettevõtte Dobeles Dzirnavnieksi kinnisvara ja autod, et tagada maksuvõla tasumine. Läti maksuamet nõuab teraviljatöötlejalt 1,92 miljoni euro täiendavat tasumist. Sellest summast moodustab käibemaks 0,6 miljonit eurot ja ettevõtte tulumaks 0,5 miljonit eurot, pluss veel muud maksud ja poole miljoni euro suurune trahv.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum