Äripäev • 21 märts 2016

Tööstustoodangu tootmine läks odavamaks

Hindade tõus joogitootmises vedas alla tööstustoodangu tootjahinnaindeksi.  Foto: Raul Mee

Jaanuaris hoo sisse saanud tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes veebruaris võrreldes eelneva kuuga 2,3%, aastane langus oli 2,2%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas veebruaris eelmise kuuga võrreldes keskmisest rohkem hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide tootmises, puidutöötlemises ja puittoodete ning toiduainete tootmises, samuti hindade tõus joogitootmises.

2015. aasta veebruariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ja toiduainete tootmises ning puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, samuti hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2016. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga -1,6% ja võrreldes 2015. aasta veebruariga -3,8%. Eelmise kuuga võrreldes langesid veebruaris keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja keemiatoodete hinnad, samas tõusid metalltoodete, ehitusmaterjalide ja nahktoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2016. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga-1,2% ja võrreldes 2015. aasta veebruariga -4,2%. Eelmise kuuga võrreldes langesid veebruaris keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste ja keemiatoodete hinnad, samas tõusid nahktoodete, jalatsite ning paberi ja pabertoodete hinnad.

 

Hetkel kuum